ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд підтвердив штраф дистриб'ютору сигарет "Тедіс Україна" на 431 млн грн

Друга інстанція прийняла рішення на користь АМКУ.

Суд підтвердив штраф дистриб'ютору сигарет "Тедіс Україна" на 431 млн грн
Фото: ipress.ua

Київський апеляційний господарський суд підтвердив необхідність сплати найбільшим дистриб'ютором сигарет "Тедіс Україна" (колишня назва - "Мегаполіс-Україна") 431 млн грн штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом України.

"Тільки що апеляційний господарський суд прийняв рішення на користь АМКУ в справі про зловживання монопольним становищем "Тедіс" (Мегаполіс) і накладення штрафу 431 млн грн", - написав у фейсбуці голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв.

Наприкінці 2016 року АМКУ визнав, що компанія "Тедіс Україна" в період 2013 року - 9 місяців 2015 року зловживала монопольним становищем на загальнодержавному ринку дистрибуції сигарет. Суд оштрафував компанію на 431 млн гривень і зобов'язав усунути порушення.

"Тедіс" зі штрафом не погодився і пішов до суду 31 травня 2017 року.

Господарський суд Києва прийняв рішення на користь АМКУ.

Нагадаємо, 31 березня 2017 року близько тисячі співробітників правоохоронних органів провели обшуки в "Тедіс Україна", яку запідозрили в несплаті податків і фінансуванні тероризму. Генпрокурор Юрій Луценко говорив, що з 2012 року бенефіціаром "Тедіс Україна" є громадянин РФ Ігор Кесаєв, до якого рішенням РНБО були застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон. А всі рішення в "Тедіс" приймаються за погодженням з топ-менеджером заводу ім. Дегтярьова, постачальником зброї "ДНР" і "ЛНР".

Після обшуків у тютюнових кіосках виникли проблеми з продажем сигарет.

26 квітня "Тедіс Україна" заплатила штраф 300 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram