ГоловнаЕкономікаДержава

НБУ прогнозує повільне зростання ВВП у найближчі роки

Без прогресу в реформах Україна не зможе розкрити потенціал економіки.

НБУ прогнозує повільне зростання ВВП у найближчі роки
Фото: пресс-служба НБУ

Національний банк України прогнозує зростання внутрішнього валового продукту на 3,4% у 2018 році і 2,9% у два наступні роки.

Про це йдеться в заяві НБУ.

"Економічне зростання прискориться до 3,4% у 2018 році. Основним драйвером зростання економіки стане приватне споживання завдяки збереженню все ще високих темпів зростання реальних зарплат, а також інших доходів, у тому числі пенсій. Крім того, цьому сприятиме пом'якшенню фіскальної політики. Також збережеться активна інвестиційна діяльність підприємств", - наголошується в повідомленні.

У 2019-2020 роках зростання реального ВВП дещо сповільниться (до 2,9%) через вичерпання ефектів нинішнього фіскального пом'якшення і під впливом жорсткої монетарної політики, яка необхідна для уповільнення темпів інфляції. Крім того, повільний прогрес у структурних реформах буде стримувати підвищення довгострокового потенціалу економіки.

Нагадаємо, що 2017 року економіка України виросла на 2% за оцінкою Міжнародного валютного фонду. Дані Державної служби статистики поки що не публікувалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram