ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова правління Сбербанку Ігор Юшко звільняється

Новим головою банку стане заступник голови Ірина Князєва.

Голова правління Сбербанку Ігор Юшко звільняється
Игорь Юшко
Фото: Лига

Голова правління Сбербанку України Ігор Юшко звільняється.

Про це повідомили два незалежні один від одного джерела в банку, передає FinClub.

"З 1 лютого звільняється Ігор Юшко. Новим головою банку стане заступник голови Сбербанку Ірина Князєва", - повідомили вони.

Щодо обставин звільнення інформація співрозмовників відрізняється.

"Ще наприкінці грудня Юшко не збирався йти і продовжив контракт", - сказало одне джерело.

Другий, утім, зазначив, що офіційно "Юшко так і не продовжив контракт".

Ігор Юшко очолював Сбербанк майже 10 років. З 5 листопада 2008 року він працював головою правління Дочірнього банку Сбербанку Росії. Потім установу перейменувалли в Ощадбанк Росії. А ще пізніше - в Сбербанк. Через що почався судовий конфлікт з "Ощадбанком", який володіє правами на бренд "Сбербанк".

Нагадаємо, зараз російський Сбербанк намагається продати український банк, який опинився під санкціями НБУ з березня 2017 року.

Сьогодні, 25 січня, голова Сбербанку Росії Герман Греф заявив, що угода про продаж українського Сбербанку вже структурована, і для її завершення необхідна тільки згода НБУ.

Навесні 2017 року Сбербанк України збиралися купувати Саїд Гуцерієв, син російського мільярдера Михайла Гуцерієва (компанії "Русснефть", "Нефтіс", Бінбанк), а також Григорій Гусельников, який є основним акціонером латвійського Norvik Banka. Угоду не схвалив Нацбанк. Восени 2017 року з'явилися чутки, що Сбербанк купить Валерій Хорошковський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram