ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко назвав безпрецедентним інтерес інвесторів до активів в Україні

"Цього ніколи досі не відбувалося".

Порошенко назвав безпрецедентним інтерес інвесторів до активів в Україні

За останній рік значно побільшало іноземних інвесторів, які зацікавилися Україною, вважає президент Петро Порошенко.

"Я пишаюся тим, що цього року вперше я отримав багато запитів від іноземних інвесторів з пропозиціями про зустріч. Велика кількість великих гравців інвестиційного ринку. Цього ніколи досі не відбувалося", - сказав він під час промови на "Українському сніданку", який проходить у рамках 48-го щорічного засідання Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляють на сайті президента.

"Коли ми отримували результати різних досліджень з приводу країни, яка є серед пріоритетів у інвесторів на ринках, що розвиваються, вони назвали Україну", - зазначив Порошенко.

У цьому контексті він відзначив ухвалення нового закону про приватизацію.

"20 років всі тільки говорили про прозору приватизацію, але нічого не відбувалося. Ми представляємо проведення приватизації, яка буде проведена за британським законодавством. Ця система викликає довіру інвесторів. Однозначно за підтримки іноземних радників, за абсолютно прозорою процедурою", - зазначив він.

Нагадаємо, надходження до держбюджету України від приватизації держмайна у 2017 році склали 3,376 млрд грн (19,7% від плану в 17 млрд).

У держбюджеті-2018 передбачено надходження від приватизації в розмірі 22 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram