ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв МВФ доопрацювати законопроект про антикорупційний суд

До другого читання документ змінять.

Порошенко пообіцяв МВФ доопрацювати законопроект про антикорупційний суд
Фото: пресс-служба президента

За участю міжнародних партнерів України ведеться робота зі внесення змін до президентського проекту закону про Вищий антикорупційний суд, заявив президент Петро Порошенко.

"Ми продовжимо співпрацю з МВФ. Хочу подякувати [першому заступнику директора-розпорядника МВФ] Девіду Ліптону і [директору-розпоряднику МВФ] Крістін Лагард, учора ми провели дуже важливу зустріч і встановили чітку дату: що і коли потрібно зробити. У тому числі і прогрес у створенні Антикорупційного суду. Я вже подав відповідну ініціативу в парламент, і ми прискоримо процес, який повинен підготувати законопроект до другого читання", - сказав Порошенко, виступаючи на "Українському сніданку" у швейцарському Давосі в четвер вранці, передає Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, раніше представник президента в парламенті Ірина Луценко заявила, що законопроект про Антикорупційний суд зазнає змін після першого читання у Верховній Раді, в ньому будуть враховані рекомендації Венеціанської комісії та Міжнародного валютного фонду (МВФ), і, за оптимістичними прогнозами, суд зможе почати роботу через півроку.

У МВФ заявили, що очікують корекції законопроекту про Антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання і закону про пенсійну реформу. У Фонді зазначили, що створення Антикорупційного суду є однією з ключових вимог програми співпраці між Україною і МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram