ГоловнаЕкономікаБізнес

Холдинг Новинського заявив про спроби "реприватизації ЧСЗ у потрібні руки"

"Смарт-Холдинг" наполягає, що інвестиційні зобов'язання щодо ЧСЗ виконано.

Холдинг Новинського заявив про спроби "реприватизації ЧСЗ у потрібні руки"
Фото: smart-maritime.com

"Смарт-Холдинг" вважає, що кримінальне провадження про порушення під час приватизації Чорноморського суднобудівного заводу - це спроба відібрати в нього завод "в інтересах наближених до влади бізнес-структур".

Про це йдеться в коментарі холдингу з приводу майбутнього судового розгляду.

Прес-служба компанії натякає, що зацікавленою особою може бути "Нібулон" Олексія Вадатурського. "Кримінальне провадження було зареєстроване ГПУ за заявою народного депутата України - члена фракції БПП Андрія Вадатурського [син Олексія Вадатурського], що має, як і лідер однойменної партії, свої інтереси в суднобудівній сфері. ТОВ СП «Нібулон», фактичним співвласником якого є О. Вадатурський, є прямим конкурентом ЧСЗ у сфері суднобудування і перевалки вантажів", - йдеться в заяві.

"Смарт-Холдинг" наполягає, що інвестиційні зобов'язання стосовно ЧСЗ були виконані.

"Однак прокурори намагаються шляхом маніпуляцій, підміни понять і відвертих домислів створити видимість наявності кримінального правопорушення в діях посадових осіб ФДМУ і суднобудівних підприємств для подальшого використання штучно створених доказів з метою розірвання Договору купівлі-продажу ХСЗ акцій ЧСЗ", - заявила компанія.

Нагадаємо, влітку 2012 року ФДМ склала Акт підсумкової перевірки, в якому визнала виконаними інвестиційні зобов'язання з приватизації ЧСЗ, що включали створення нових робочих місць, технічне переозброєння і розвиток суднобудівних потужностей на загальну суму 49 млн гривень. Генеральна прокуратура зараз ставить це під сумнів. До суду передано обвинувальний акт щодо трьох співробітників ФДМ і гендиректора ХСЗ і ЧСЗ, які складали Акт підсумкової перевірки.

ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" приватизовано за 100 млн гривень Миколаївською малотоннажною верф'ю ("Судмашпром"). У 2007 році Херсонський суднобудівний завод викупив у неї 90,25% акцій ЧСЗ. Зараз підприємство називається Миколаївською верф'ю SMG і контролюється нардепом Вадимом Новинським.

Зараз на виробничі цехи, комплекс складів, добудовну набережну й інші об'єкти ЧСЗ, а також на 99,87% акцій товариства, власниками яких є 9 компаній, зареєстрованих в Україні та Кіпрі, накладено арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram