ГоловнаЕкономікаБізнес

Справа про порушення під час приватизації ЧСЗ пішла до суду

Верф контролюється "Смарт-холдингом" Вадима Новинського.

Справа про порушення під час приватизації ЧСЗ пішла до суду
Фото: smart-maritime.com

Генеральна прокуратура 22 січня передала в суд кримінальне провадження, яке стосується невиконання інвестиційних зобов'язань на Чорноморському суднобудівному заводі.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці.

Судитимуть трьох посадових осіб Фонду державного майна, а також гендиректорів ПАТ "Херсонський суднобудівний завод" і ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод", які причетні до написання у 2012 році акта підсумкової перевірки з визнанням інвестзобов'язань виконаними.

Посадових осіб підозрюють за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу - внесення свідомо недостовірних відомостей в офіційні документи, вчинене в змові.

За даними слідства, влітку 2012 року ФДМ склала акт підсумкової перевірки, в якому визнала виконаними інвестиційні зобов'язання з приватизації, що включали створення нових робочих місць, технічне переозброєння і розвиток суднобудівних потужностей на загальну суму 49 млн гривень.

ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" було приватизовано за 100 млн гривень Миколаївською малотоннажною верф'ю ("Судмашпром"). У 2007 році Херсонський суднобудівний завод викупив у неї 90,25% акцій ЧСЗ. Зараз підприємство називається Миколаївська верф SMG і контролюється нардепом Вадимом Новинським.

Нині на виробничі цехи, комплекс складів, добудовану набережну й інші об'єкти ЧСЗ, а також на 99,87% акцій товариства, власниками яких є 9 компаній, зареєстрованих в Україні та Кіпрі, накладено арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram