ГоловнаЕкономікаДержава

Рада прийняла новий закон про приватизацію

Він входить у пакет вимог МВФ.

Рада прийняла новий закон про приватизацію
Фото: espreso.tv

Верховна Рада на ранковому засіданні в четвер ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект №7066 про приватизацію державного майна, який є однією з тимог Міжнародного валютного фонду.

За нього проголосували 266 народних депутатів.

Це єдиний рамковий законопроект, який повинен замінити сім нормативно-правових актів, що регулюють продаж державного майна, і покликаний значно спростити цю процедуру.

Він ділить об'єкти державного майна на великі (з активами понад 250 млн гривень) і малі. Перші будуть продавати із залученням професійних радників, а другі - на електронних майданчиках, таких як "Prozorro. Продажі", де продаються активи збанкрутілих банків, непрофільні активи державних підприємств.

Оцінювачів у процесі приватизації більше не буде, вартість об'єктів буде визначати ринок.

Також закон скоротить терміни підготовки до продажу з нинішніх 9-12 місяців до 4-5 місяців і збільшить термін для подачі заявок потенційних покупців із 20-45 днів до 20-180 днів.

Нарешті, новий проект закону передбачає посилення захисту прав інвесторів, можливість застосування міжнародного арбітражу та визначення англійського права договору за угодою сторін.

Законопроект забороняє участь у приватизації покупцям з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram