ГоловнаПолітика

Антикорупційний комітет Ради знову не зміг оголосити конкурс на аудитора НАБУ через відсутність кворуму

Засідання буде продовжено в четвер 18 січня.

Антикорупційний комітет Ради знову не зміг оголосити конкурс на аудитора НАБУ через відсутність кворуму
Фото: Сергей Нужненко

Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції знову не зміг оголосити новий конкурс на посаду члена комісії зовнішнього контролю з проведення аудиту ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро через відсутність кворуму.

Після того, як позафракційний Борислав Береза покинув засідання, залишилося 12 з 13 необхідних членів Комітету.

Депутат вимагав закрити вчорашнє засідання, а не продовжувати його, однак під час голосування його ініціатива не знайшла підтримки.

На порядку денному також стояло питання про оголошення конкурсу на посаду члена комісії з зовнішньої оцінки діяльності Національного агентства з розшуку та повернення корупційних активів.

Комітет має намір продовжити засідання о 14:15 у четвер, 18 січня.

Нагадаємо, Верховна Рада з початку минулого року не може призначити аудитора НАБУ. Висновки комісії, до якої увійдуть ще дві людини, можуть стати підставою для звільнення директора Бюро. Наразі питання обрання аудитора повисло в повітрі.

20 грудня 2017 року депутати зірвали засідання антикорупційного Комітету ради через аудитора НАБУ. Семеро людей покинули засідання, позбавивши його кворуму. Пізніше "Народний фронт" запропонував своїх кандидатів в аудитори НАБУ від Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram