ГоловнаЕкономікаДержава

СБУ виявила привласнення 100 млн гривень компаніями з ремонту доріг в Одесі

У суді доведено ухилення від сплати податків на 5 млн гривень.

СБУ виявила привласнення 100 млн гривень компаніями з ремонту доріг в Одесі
Фото: Владислав Мусиенко

Служба безпеки виявила привласнення понад 100 млн гривень бюджетних коштів компаніями з будівництва та ремонту доріг в Одесі.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Встановлено, що група компаній з Одеси протягом декількох років отримувала замовлення на будівництво і ремонт автодоріг в різних регіонах країни. При цьому власники і топ-менеджмент компаній йшли на змову з організаторами держзакупівель для отримання контрактів, а також застосовували схеми з ухилення від сплати податків, завищували вартість проведених робіт і використаних матеріалів.

За інформацією СБУ, загальна сума привласнених тільки за два роки коштів становить понад 100 млн гривень.

Відзначається, що неякісне виконання дорожніх робіт вплинуло на безпеку транспортної інфраструктури і призвело до багатомільйонних збитків бюджетів різних рівнів.

Зараз в суді доведено ухилення компаніями від сплати податків в розмірі 5 млн гривень.

Крім того, за матеріалами СБУ Антимонопольний комітет оштрафував групу компаній на 37 млн гривень і на три роки заборонив брати участь у державних закупівлях.

Зараз матеріали кримінального провадження перебувають на розгляді суду.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив концепцію Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2018-2022 роки вартістю 322,6 млрд гривень (в т.ч. 176 млрд грн - бюджетні). Вона передбачає поліпшення стану 9,1 тис. км доріг, будівництво та реконструкцію 1 тис. км доріг, надходження додаткових коштів від транзитних автомобільних перевезень, широке використання експортного та логістичного потенціалу, зниження собівартості перевезень. Планується, що в 2018 році загальний обсяг фінансування дорожніх робіт досягне рекордних 47 млрд грн. На ремонт доріг в минулому році було витрачено вдвічі менше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram