ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін розраховує отримати наступний транш МВФ у травні

Його розмір може скласти 1,9 млрд доларів.

Мінфін розраховує отримати наступний транш МВФ у травні
Фото: LB.ua

Міністерство фінансів розраховує отримати наступний, п'ятий транш Міжнародного валютного фонду у травні, пише "Інтерфакс-Україна".

"Я сподіваюся, що до травня, а може й раніше, умови будуть виконані", - сказав міністр Олександр Данилюк у кулуарах "Українського сніданку" у швейцарському Давосі в четвер вранці.

Серед основних умов голова Мінфіну назвав ухвалення закону про антикорупційний суд і призначення голови Національного банку України.

Тим часом агентство "Українські новини" з посиланням на свої джерела пише, що розмір цього траншу може скласти 1,9 млрд доларів. Як вдалося з'ясувати виданню, протягом учорашніх переговорів президента Петра Порошенка і директора МВФ Крістін Лагард удалося прояснити всі проблемні питання, які з літа минулого року гальмували виділення п'ятого траншу.

Нагадаємо, що кредит був виділений за 4-річною програмою розширеного фінансування (EFF) у березні 2015 року. На сьогодні із цієї суми отримано $8,7 млрд. Перший транш у розмірі $5 млрд було виділено відразу після підписання програми, другий на $1,7 млрд - у серпні 2015 року, третій на $1 млрд - у вересні 2016 року і останній, четвертий на $1 млрд - у квітні 2017 року.

Заступник голови НБУ Дмитро Сологуб нещодавно заявив, що якщо Україна до липня не отримає п'ятий транш Міжнародного валютного фонду, це буде фактично означати припинення програми Extended Fund Facility (EFF).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram