ГоловнаЕкономікаФінанси

Liga: Хорошковський купує Сбербанк

Операцію повинні закрити в першому кварталі 2018 року.

Liga: Хорошковський купує Сбербанк
Валерий Хорошковский
Фото: Макс Левин

Колишній власник медіа-холдингу "Інтер" Валерій Хорошковський, який з 2013 року живе в Монако, наступного року завершить операцію з придбання Сбербанку - "дочки" російського Сбербанку в Україні.

Про це пише LIGA.net з посиланням на джерело в банківських колах.

Хорошковський має намір закрити операцію в першому кварталі 2018 року.

Передбачається, що покупець змінить назву фінустанови і головний офіс. Зараз він розташований на вулиці Володимирській у Києві, а перенесуть його на Печерськ.

У НБУ і в Антимонопольному комітеті України LIGA.net повідомили, що наразі не отримували документів від нового претендента на придбання Сбербанку.

Нагадаємо, у вересні Національний банк повідомив про появу нового покупця Сбербанку. Називати його в НБУ не стали.

Український Сбербанк належить однойменному російському банку, який належить уряду РФ. ПАТ "Сбербанк" - найбільший з банків з російським капіталом в Україні. Його активи перевищують 40 млрд гривень.

У березні 2017 року російський Сбербанк повідомив про намір закрити бізнес в Україні через введені РНБО санкції.

Незабаром після цього в НБУ надійшла заявка від російських бізнесменів Григорія Гусельникова і Саїда Гуцерієва на придбання Сбербанку. Наприкінці липня комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем НБУ відхилив їхню пропозицію.

Сбербанком також цікавився білоруський бізнесмен, засновник інвестиційної компанії VP Capital Віктор Прокопеня, але він відкликав свою заявку з НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram