ГоловнаЕкономікаДержава

Гіршфельд: вільний ринок зробить з України пустелю

Депутат вважає, що держава повинна підтримувати свого виробника.

Гіршфельд: вільний ринок зробить з України пустелю
Анатолий Гиршфельд
Фото: Макс Требухов

Вільний ринок - це свобода боротися із сильнішими конкурентами. Про це сказав на восьмому Національному економічному форумі Інституту Горшеніна директор Національного комітету з промислового розвитку, народний депутат України Анатолій Гіршфельд.

"У Польщі 50% капітальних інвестицій повертаються компаніям, кредити під 3-4% річних для тих, хто розвиває бізнес. У нас високі податки - високий ПДВ і податок на інвестиції. Коли ми завозимо обладнання і сплачуємо 20% ПДВ - це податок на інвестиції, якого немає ні в одній країні світу. Так, бізнес-клімат у нашій країні не з кращих, але заперечувати роль держави в підтримці бізнесу не можна", - сказав Гіршфельд.

За його словами, досвід більш розвинених країн свідчить про те, що держава повинна підтримувати свого виробника, а не відкривати свій ринок транснаціональним корпораціям.

Його слова доповнив інвестбанкір Ігор Мазепа, керівник Concorde Capital: "Де взяти гроші? Подивіться, скільки мільярдів ми витрачаємо на науку. Це просто радянська "херня". На моїй пам'яті останнє досягнення української науки - це винахід зварювання Патоном десятки років тому. Ці гроші могли б піти на підтримку української промисловості".

Нагадаємо, LB.ua веде пряму трансляцію Національного експертного форуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram