ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко очікує чергового траншу від МВФ у квітні

За словами президента, Україна вже виконала 80% своїх зобов'язань.

Порошенко очікує чергового траншу від МВФ у квітні
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко очікує наступного траншу від Міжнародного валютного фонду у квітні, оскільки, за його словами, Україна вже виконала 80% своїх зобов'язань.

Про це президент заявив в інтерв'ю Bloomberg у Давосі.

"Ймовірно, схрещую пальці, до квітня в нас буде місія і наступний транш", - сказав Порошенко.

"Ми, мій уряд і мій народ, готові продовжувати співпрацю з МВФ", - додав він.

Нагадаємо, 24 січня президент Петро Порошенко провів зустріч з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард у рамках участі в 48-му щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Президент підкреслив, що для України дуже важливо продовжувати співпрацю з МВФ у 2018 році. Лагард, у свою чергу, закликала Україну скористатися "сприятливим зовнішнім середовищем" для прискорення реформ.

Під час промови на "Українському сніданку" в четвер Порошенко пообіцяв МВФ доопрацювати законопроект про Антикорупційний суд. Раніше повідомляли, що МВФ також очікує поліпшення закону про пенсійну реформу.

Через затримку траншу Нацбанк України погіршив прогноз міжнародних резервів у 2018 році з 22,2 млрд до 20,5 млрд доларів, у 2019 році - з 21,2 млрд до 17,8 млрд доларів. Раніше заступник голови НБУ Дмитро Сологуб заявив, що якщо Україна до липня не отримає п'ятий транш, це буде фактично означати припинення програми Extended Fund Facility (EFF).

Міністерство фінансів розраховує отримати п'ятий транш МВФ у травні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram