ГоловнаЕкономікаДержава

Суд вирішив повернути авіакомпанію "Дніпроавіа" державі

94,5% акцій авіакомпанії перейдуть у держвласність.

Суд вирішив повернути авіакомпанію "Дніпроавіа" державі
Фото: dniprova.org.ua

Господарський суд Дніпропетровської області вирішив повернути авіакомпанію "Дніпроавіа" у власність держави.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у Фейсбуці.

"Сьогодні рішенням господарського суду за представництва Дніпропетровської обласної прокуратури 94,5% акцій ВАТ "Авіаційна компанія" Дніпроавіа" зобов'язали списати на користь держави. Борис Філатов, здається, багато заощадив. Новий аеропорт будувати не доведеться", - написав генпрокурор.

Генпрокуратура почала розслідування законності приватизації "Дніпроавіа" в березні минулого року. Слідчий ГПУ зазначив, що посадові особи Фонду держмайна, діючи в інтересах ТОВ "Галтера" (контролюється групою "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, - ред.), під час приватизації 94,57% держпакета акцій "Дніпроавіа" підготували рецензію і затвердили висновок спільного підприємства "Увекон" (Київ) про вартість 94,57% акцій "Дніпроавіа" на 58,4 млн грн.

В іншій ухвалі суду зазначається, що перевіряється інформація про обставини відчуження 94,57% держпакета акцій "Дніпроавіа" на користь "Галтери", і проводиться встановлення повного переліку осіб, які є власниками, управителями або розпорядниками майна зазначених підприємств.

Суд задовольнив обидва клопотання, надавши доступ до документів реєстраційної справи ТОВ "Галтера". Суд також надав такий доступ і до реєстраційної справи "Дніпроавіа".

Нагадаємо, Україна вирішила відновити авіасполучення зі Словенією після п'ятирічної перерви. Рейси буде виконувати "Дніпроавіа".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram