ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна відновить авіасполучення зі Словенією після п'ятирічної перерви

Рейси виконуватиме "Дніпроавіа".

Україна відновить авіасполучення зі Словенією після п'ятирічної перерви
Фото: lju-airport.si

Україна після п'ятирічної перерви відновить авіасполучення зі Словенією. Як повідомляє профільне видання ЦТС, рейси за маршрутом Київ - Любляна з 27 червня буде виконувати авіакомпанія "Дніпроавіа".

Літак Embraer-145 буде літати до столиці Словенії тричі на тиждень: у вівторок, четвер і суботу. Виліт із Києва - о 14:40, з Любляни - о 17:00.

Авіасполучення між Україною та Словенією було призупинено в 2012 році. Тоді словенський перевізник Adria Airways припинив польоти з Любляни до Києва. У 2016 році авіакомпанія вела переговори з українськими аеропортами про відновлення польотів.

Аеропорт у Любляні - головний у Словенії. У 2016 році він прийняв 1,4 млн пасажирів. З 2014 року належить німецькій групі Fraport. Також у Словенії є два менших аеропорти - Марібор і Порторож, які обслуговують чартерні рейси або бізнес-рейси.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року домовленості про відновлення прямого авіаційного сполучення між Києвом і Любляною було досягнуто на переговорах президента Словенії Борута Пахора і президента України Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram