ГоловнаЕкономікаФінанси

Ощадбанк ввів комісію за оплату комунальних послуг у касах

Рішення не стосується пенсіонерів, у яких є пенсійна картка Ощадбанку, і інтернет-платежів.

Ощадбанк з 29 березня ввів комісію за оплату комунальних послуг у касах. У Києві вона становить 3 гривні за платіжку.

Про це пише видання FinClub.

Фото: finclub.net

"Комісія за комунальні платежі в касах банку залежить від наявності укладених договорів між постачальниками послуг і банком і може незначно відрізнятися залежно від регіону. При цьому вона є найнижчою на банківському ринку і має на меті забезпечити беззбитковість проведення операцій. У Києві така комісія винятково для готівкових платежів у касах з 29 березня становить 3 грн", - заявили в прес-службі Ощадбанку.

Пенсіонери зможуть платити комуналку без комісії при наявності пенсійної картки Ощадбанку. Якщо у пенсіонера такої картки немає, банк готовий відкрити її безкоштовно.

У інших споживачів без комісії Ощадбанк приймає платежі тільки через дистанційні канали платежів: через термінали, мобільний додаток, інтернет-банкінг, сайти gioc.kiev.ua і cks.kiev.ua (для власників "Картки киянина" і "Моєї картки").

Нагадаємо, що це вже друга спроба Ощадбанку ввести комісію. У листопаді 2016 року він відмовився від цього рішення після критики президента Петра Порошенка. Тоді банк погодився відстрочити введення комісії доти, доки не розробить механізм, який дозволить залишити безкоштовною оплату комунальних послуг для найменш забезпечених верств населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram