ГоловнаПолітика

Президент Словенії прилетів до Порошенка після переговорів з Меркель і Путіним

На зустрічі обговорювалася ситуація на Донбасі і санкції проти Росії.

Президент України Петро Порошенко у неділю зустрівся в Києві з президентом Словенії Борутом Пахором, який прилетів у Київ після візитів до Берліна і Москви. На зустрічі обговорювалася ситуація на Донбасі і санкції проти Росії.

Фото: president.gov.ua

Прес-служба президента України повідомила, що Порошенко розповів Пахору про останнє загострення ситуації на Донбасі у зв'язку з обстрілами Авдіївки з боку російсько-терористичних військ. Він заявив, що для прогресу в мирному врегулюванні потрібно домогтися повного припинення вогню і відвести важке озброєння.

Також Порошенко наголосив на важливості збереження послідовної санкційної політики Євросоюзу щодо Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включаючи Крим.

Пахор зі свого боку повідомив про підсумки переговорів у Москві і Берліні.

На переговорах порушувалося питання європейської інтеграції в частині скасування віз. Крім того, Порошенко і Пахор говорили про розвиток співробітництва у сфері енергоефективності, авіаційне сполучення між Любляною і Києвом.

Порошенко висловив сподівання, що наступного разу Пахор приїде в Україну з офіційним візитом.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, в середу, 8 лютого, Пахор був у Берліні, де зустрічався з канцлером ФРН Ангелою Меркель. У п'ятницю, 10 лютого, словенський президент прилетів до Москви, де провів зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram