ГоловнаПолітика

Тарута: через блокаду можуть зупинитися заводи в Маріуполі

Нардеп вважає блокаду злочином.

Тарута: через блокаду можуть зупинитися заводи в Маріуполі
Сергей Тарута
Фото: Сергей Нужненко

Колишній губернатор Донецької області, народний депутат Сергій Тарута назвав блокаду залізниці на Донбасі злочином. Про це він заявив у Приазовському державному технічному університеті в Маріуполі, передає MRPL.CITY. «Блокада - це злочин щодо закону. Зараз можуть сильно постраждати підприємства і на окупованій території, і не на окупованій, в тому числі в Маріуполі. Є зовнішні вороги, про яких ми знаємо, але є і внутрішні вороги, які дестабілізують ситуацію», - повідомив Тарута. На його думку, деякі депутати блокують залізницю з метою піару, не враховуючи, що через блокаду можуть бути зупинені заводи, зокрема в Маріуполі, і почнуться віялові відключення по всій Україні.

«Ба більше, вони перекручують факти, кажуть, що борються з фінансуванням тероризму, не кажучи правди українському населенню, що гроші від реалізації продукції підприємств, які розташовані на окупованій території і працюють в рамках наявних правил, надходять у банківську систему України», - підкреслив народний депутат.

Сергій Тарута зазначив, що підприємства, з якими торгує Україна, працюють у рамках правил, які затверджені Радою національної безпеки і Кабінетом Міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram