ГоловнаПолітика

Ричкова: військові не мають права брати участь у блокаді на Донбасі

Депутат закликала солдатів не ставати маріонетками політиків-невдах.

Ричкова: військові не мають права брати участь у блокаді на Донбасі
Татьяна Рычкова
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Тетяна Ричкова з "Блоку Петра Порошенка" вважає, що військові не мають права брати участь в блокуванні залізниці на Донбасі.

Про це повідомила прес-служба партії "БПП Солідарність".

"Діючі військовослужбовці, які несуть службу в 16-му батальйоні 58 бригади Збройних Сил України, оголосили про участь в блокуванні залізниці, яка з'єднує Україну і окуповані території. Але це так зване блокування не має нічого спільного з боротьбою проти "ЛНР/ДНР". Представники уряду чітко і аргументовано довели - блокування підриває енергетичну безпеку України, веде до зупинки підприємств, які забезпечують теплом десятки міст на лінії зіткнення, забезпечують робочі місця для сотень тисяч українських громадян, які проживають на прилеглих територіях проведення АТО", - заявила депутат.

"Що може стати наслідком, коли українські підприємства припинять роботу через відсутність необхідних ресурсів? Авдіївка і десятки інших міст перетворяться в Алчевськ. Сотні тисяч розлючених безробітних вийдуть на вулиці і вже завтра стануть членами нового «русского міра», який своїми руками створюють організатори блокування. Але найбільшу тривогу викликає те, що ці політики для задоволення власних політичних абміцій, з бажанням хоч якось підняти свої рейтинги, вдаються до гіршого - до своїх зрадницьких дій вони намагаються залучати військових. Тим самим підривають обороноздатність України", - сказала Ричкова.

Вона закликала військових не ставати "маріонетками політиків-невдах" і заявила, що це рівноцінно зраді Батьківщині.

"Я вже направила депутатське звернення до міністра оборони України, генерального прокурора та голови Служби безпеки України з вимогою дати юридичну оцінку діям військовослужбовців Збройних Сил України, які братимуть участь в блокуванні залізничного сполучення з окупованими територіями і залучити їх до відповідальності. Я також вимагаю притягнути до відповідальності організаторів залучення військовослужбовців Збройних Сил України до протиправних дій і зради присяги служіння народу України", - сказала депутат.

Нагадаємо, що блокада здійснювалася за трьома напрямками.

У Луганській області заблоковано рух в районі станції Світланове (напрямок Луганськ - Лисичанськ). Крім того, на одноколійці Гірське - Золоте пошкоджена частина колії, що також унеможливлює проїзд.

У Донецькій області вітка Горлівка - Бахмут заблокована на залізничному переїзді в Бахмуті.

З 10 лютого також встановлено блокпост на залізничному переїзді біля станції Фенольна (напрямок Ясинувата - Костянтинівка).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram