ГоловнаПолітика

У БПП вимагають скликати РНБО через блокаду на Донбасі

"Ми вже зробили від БПП звернення на президента, на РНБО".

У БПП вимагають скликати РНБО через блокаду на Донбасі
Татьяна Рычкова

Народні депутати фракції "Блоку Петра Порошенка" вимагають терміново скликати Раду національної безпеки і оборони (РНБО) і провести круглий стіл для вирішення проблеми блокади на сході країни. Про це заявила депутат Тетяна Ричкова, повідомляє 112 канал.

"Ми вже зробили від депутатів, від БПП звернення до президента, РНБО, де буде ініційовано круглий стіл з представниками Кабміну, всіма учасниками блокади і, сподіваюся, президентом, щоб нарешті вирішити це питання, щоб донести до людей ризики, які несе ця блокада на сході", - сказала Ричкова.

За її словами, через блокаду на українські ТЕЦ і ТЕС не поставляється вугілля, запасів якого на складах залишилося на 10-20 днів.

Водночас Ричкова підкреслила, що блокада завдає значної шкоди українській економіці, оскільки низка найбільших підприємств, серед яких металургійні, на контрольованій території технологічно потребують сировину з підприємств на окупованих територіях.

У разі відсутності поставок сировини, на думку депутата, підприємства на контрольованій території зупиняться і почнуться скорочення серед робітників.

"Багато таких підприємств є в моїй рідній Дніпропетровській області. У цих людей не буде роботи. Крім того, що не буде тепла, не буде ще і роботи", - сказала депутат.

"Тому я вважаю, що це призведе до економічної катастрофи в Україні. Я вважаю, що за такою недержавною позицією стоїть наш ворог - РФ", - зазначила Ричкова.

Нагадаємо, 26 січня почалася блокада залізничних шляхів, ініціаторами якої стали люди, які називають себе ветеранами АТО. За фактом блокування дороги в Луганській області прокуратура відкрила кримінальне провадження. Прокуратура порушила кримінальну справу проти учасників блокади. Зараз заблоковано три залізничних перегони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram