ГоловнаКультура

На Поштовій площі відкрився 47-й кінофестиваль "Молодість"

Фестиваль стартував з польського фільму "Обличчя" Малгожати Шумовської.

На Поштовій площі відкрився 47-й кінофестиваль "Молодість"
Фото: МКФ "Молодость"

На столичній Поштовій площі відбулася церемонія відкриття кінофестивалю "Молодість", який цьогоріч  проходить 47-й раз.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, фестиваль розпочався з виступу віце-прем'єр-міністра Павла Розенка, мера Києва Віталія Кличка та міністра культури Євгена Нищука.

Розенко закликав до звільнення Олега Сенцова й інших українських політв'язнів у РФ. Усі присутні на церемонії підтримали і на знак солідарності продемонстрували таблички з написом "#freeSentsov".

У своєму виступі Віталій Кличко зазначив, що хоче проводити якомога більше різних подій у столиці.

Цього року "Молодість" проходить 47-й раз і вперше за багато років - навесні, а не восени. Генеральний директор кінофестивалю, Андрій Халпахчі, зазначив, що в перші роки існування кінофестиваль проходив саме навесні і показував студентські роботи. У 1990-ті "Молодість" отримала міжнародний статус і стала культовою подією для кіноманів.

Фестиваль стартував з показу фільму Малгожати Шумовської "Обличчя", який незабаром вийде в український прокат. Фільм брав участь в основному конкурсі Берлінського кінофестивалю-2018 і отримав там гран-прі журі.

З понеділка починаються покази студентського та короткометражного конкурсів, з середи - повнометражний конкурс, з четверга - український короткий метр. На Поштовій площі теж будуть проходити покази - "Божевільний Макс: дорога люті" (в чорно-білому варіанті), ретроспектива і покази конкурсної програми Teen Screen.

Цього року LB.ua бере участь у роботі журі ФІПРЕССІ на фестивалі і паралельно з основним журі і Екуменічним журі оцінюватиме повнометражний конкурс "Молодості". У журі національного конкурсу бере участь Марина Степанська, український режисер і продюсер спецпроекту LB.ua "Шорт-ліст".

47-ма "Молодість" триватиме до 3 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram