ГоловнаКультура

Організатори ARCHIKIDZ! оголосили програму фестивалю Анонс

Гості фестивалю зможуть побудувати роботів-сумоїстів, відвідати в Unit.City лабораторію з 3D друку, долучитися до ірландських танців.

Міжнародний архітектурний фестиваль ARCHIKIDZ!, який відбудеться в Києві 2 і 3 червня в Unit.City (Дорогожицька, 1), запрошує гостей на відкриті лекції, майстер-класи та кінопокази, які присвячені архітектурі і спонукають до змін і творчого розвитку як дітей, так і дорослих.

Кожен гість фестивалю є активним учасником заходу, адже замість пасивного споглядання організатори пропонують відвідувачам активне залучення в програму. На фестивалі кожен зможе взяти участь в створенні арт-інсталяції, взяти участь в дискусіях і майстер-класах. Цього року під час фестивалю діти не тільки вчаться, але і вчать - протягом двох днів вони представлять свої архітектурні ідеї, проекти та досвід для дорослих, яким частково запропонують роль учнів. На ARCHIKIDZ! відомий український художник Антон Логов представить інсталяцію "Мегаполіс", яка уособлює сучасне велике місто. На відкритому просторі протягом 2-х днів гості фестивалю зможуть побудувати роботів-сумоїстів, відвідати в Unit.City лабораторію з 3D друку, долучитися до ірландських танців.

Це і інше - в програмі освітнього архітектурного заходу ARCHIKIDZ!, який з 2018 року є частиною Малої академії наук України.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ ARCHIKIDZ!

2 червня

10:00 - 14:00 - "Велика архітектурна майстерня" - майстер-клас для дітей від 7 до 14 років. Викладачі: 20 провідних фахівців сучасної архітектури і урбаністики. Серед викладачів - іспанський архітектор Долорес Вікторія Руїс Гаррідо - засновниця програми Little Architect, за моделлю якої викладається архітектура в початкових школах Великобританії .

10:30 - 11:00 - Розумне місто для всіх. Лекція вченого, інженера Віктора Долгоп'ятова. Вік відвідувачів: без обмежень.

11:00 - 13:00 - IІSKRA - тінейджери, що говорять по-дорослому. Доповіді.

  • "Стартап: від ідеї до успіху". Спікер: Вероніка Рахуба.

  • "Прокрастинація - наш головний ворог і як його подолати". Спікер: Софія Сосинович.

  • "Як бути більш продуктивним". Спікер: Анна Євсейчик. Мова: англійська.

  • "Об'єктивізм. Модне слово або рішення, що змінює життя". Спікер: Антоніна Мітрахова.

IISKRA - молодіжна платформа від лідерів Ради старшокласників "ШАРМ", учнівського самоврядування Шевченківського району міста Києва.

Вік відвідувачів без обмежень.

14:00 - 16:00 - арт-хепенінг з художником Антоном Логовим, який разом з відвідувачами створюватиме інсталяцію "Майбутнє вже сьогодні". Вік відвідувачів: без обмежень.

14:30 - 15:30 - Майстер-клас "Журналістика - перше знайомство: інтерв'ю". Ведучі - редактор журналу Commercial Property Тетяна Антонюк і журналіст з 20-річним досвідом Анна Кручиніна. Герої інтерв'ю - архітектори України. Вік відвідувачів: 10 +.

15:30 - 17:00 - показ і обговорення фільму за підтримки Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Стрічка "Audience Emancipated: Боротьба за кінотеатр "Емек" знята ініціативною групою Emek Bizim Istanbul Bizim (Емек наш Стамбул наш). Група створена у 2010 році для організації демонстрацій і заходів проти знесення кінотеатру "Емек" в стамбульському районі Бейоглу. Вік відвідувачів: без обмежень.

3 червня

10:00 - 14:00 - "Велика архітектурна майстерня"- архітектурний майстер-клас для дітей від 7 до 14 років. Викладачі: 20 провідних фахівців з архітектури і урбаністики.

10:00 - 11:30 - Доповідь на тему: "Оригінальність і креативність - це одне і теж? Спікер: Лідія Фісунова, вчитель вищої категорії, вчитель української мови, вчитель початкової школи. Вік відвідувачів: 14+.

11:30 - 13:00 - Завтра_2037. Погляд з майбутнього. Доповіді.

  • "Хаотична архітектура мрійника: цінність інтуїції і помилок (закреслено) уроків". Спікер: Ірина Рубіс - ідеолог події Завтра_2037, футуропідприємниця, керівник незалежної бізнес/медіа бюро еkonomika +. Мама трьох дітей.

  • "Як я навчився мислити широко і високо: 5 підказок, щоб перейняти здібність". Спікер: Михайло Миколишин - 15-річний інженер-розробник, переможець конкурсу NASA Space Apps Challenge. Розробив платформу, за допомогою якої кожен зможе дізнатися значення будь-якого терміна з різних сфер вивчення Землі.

  • "5 бюджетних способів реалізації своїх ідей". Спікер: Єлизавета Годовікова - 16-річна винахідниця, автор проекту Waste Manager - смарт-урни, яка допоможе завчасно дізнаватися про наповнення сміттєвого бака.

Вік відвідувачів: без обмежень.

13:00 - 16:00 - бізнес-клас від школи бізнесу і розвитку підлітків Start Now. Вік відвідувачів: 14-16 років.

14:00 - 16:00 - арт-хепенінг з художником Антоном Логовим, який разом з відвідувачами створюватиме інсталяцію "Майбутнє вже сьогодні". Вік відвідувачів: без обмежень.

16:00 - 17:30 - показ і обговорення фільму за підтримки Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Стрічка "Audience Emancipated: Боротьба за кінотеатр "Емек" знята ініціативною групою Emek Bizim Istanbul Bizim (Емек наш Стамбул наш). Група створена у 2010 році для організації демонстрацій і заходів проти знесення кінотеатру "Емек" в стамбульському районі Бейоглу. Вік відвідувачів: без обмежень.

Увага: програма фестивалю може змінюватися. Участь безкоштовна, за винятком майстер-класу "Велика архітектурна майстерня", на який можна потрапити з квитком і за умови попередньої реєстрації. Деталі - на сайті: archikidz.org.ua

Контакти для ЗМІ:

Дарина Савченко

067209 57 54

[email protected]

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram