ГоловнаКультура

Студія Disney купує 21st Century Fox за $52,4 млрд

Злиття двох компаній вже назвали історичним для Голлівуду.

Студія Disney купує 21st Century Fox за $52,4 млрд
Фото: userserve-ak.last.fm

Компанія The Walt Disney Co. уклала угоду про придбання 20th Century Fox і інших розважальних та спортивних активів Руперта Мердока за 52,4 мільярда доларів.

Про це повідомляє Variety.

"Угода між Disney і 21st Century Fox - це історичне злиття двох голлівудських важковаговиків і спроба Діснея зміцнити свій бізнес у сфері кіно і телебачення на тлі появи нових конкурентів у цій сфері", - пише видання.

Купуючи 21st Century Fox, компанія Disney заплатить 66,1 млрд доларів: до вищевказаної суми додається 13,7 млрд доларів боргу 21st Century Fox.

Голова правління Діснея Боб Айгер продовжив свій контракт з компанією ще на два роки - до кінця 2021-го, щоб завершити інтеграцію активів Fox у Дісней.

"Для нас велика честь, що Руперт Мердок довірив нам майбутнє бізнесу, який він будував протягом усього свого життя, і ми дуже схвильовані можливістю серйозно розширити наше портфоліо франшиз і контенту", - заявив Айгер.

За рахунок придбання компанії Дісней розширює свою інфраструктуру, куди тепер будуть входити студії 20th Century Fox, група каналів, куди входить FX Networks, National Geographic і ще 300 телеканалів, і 22 регіональні спортивні мережі. Крім того, Дісней буде володіти 30% стримінгового сервісу Hulu і 39% відсотками Sky.

Щодо кіно, то у 20th Century Fox були права на створення фільмів, заснованих на персонажах з коміксів Marvel - Людях Ікс. Інші персонажі належать студії Marvel, яку Дісней купив 2009 року. Крім того, у Fox - права на один з фільмів "Зоряних воєн", який досі не був в активі Діснея, - "Нова надія", перший фільм саги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram