ГоловнаКультура

"Квартал 95" зібрався йти в міжнародні суди через заборону "Сватів"

Студія "Зеленського" обурена через заборону серіалу.

"Квартал 95" зібрався йти в міжнародні суди через заборону "Сватів"
Художественный руководитель студии "Квартал 95" Владимир Зеленский
Фото: wek.com.ua

Студія "Квартал 95", яка знімає "Сватів", заявила, що подасть позови в міжнародні судові інстанції через заборону серіалу.

"Ми будемо відстоювати наші права в міжнародних судових інстанціях, поки не буде сформовано чітку і прозору систему регуляції кінематографічної та телевізійної галузей в Україні", - повідомляють на сайті "Кварталу 95".

Нагадаємо, тиждень тому СБУ заборонила російському акторові з серіалу "Свати" Федору Добронравову в'їзд в Україну на три роки. Співробітники спецслужби задокументували, що Добронравов неодноразово робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією. Актор також багато разів відвідував окупований півострів, що є порушенням законодавства України.

Після цього Міністерство культури України внесло Добронравова в так званий чорний список - перелік осіб, що створюють загрозу національній безпеці. Це автоматично призвело до того, що Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу "Свати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram