ГоловнаКультура

На "Новому британському кіно" покажуть каннських призерів і продовження "На голці"

Стало відомо програму кінофестивалю.

Організатори оголосили програму фестивалю "Нове британське кіно", який пройде з 13 по 20 грудня.

Цього року на фестивалі покажуть призерів Каннського кінофестивалю 2017 року, продовження культового фільму "На голці" і фільм про Альберто Джакометті.

У програмі 17-го фестивалю "Нове британське кіно":

  • "Останній портрет" Стенлі Туччі - фільм про відомого художника Альберто Джакометті (Джеффрі Раш). Армі Хаммер виконує роль журналіста, який пише про нього книгу і позує для портрета.
  • "Т2" Денні Бойла - продовження культового фільму "На голці" з Еваном Макгрегором у головній ролі;
  • "Земля божа" Френсіса Лі - драма про молодого фермера, що отримала 11 номінацій на British Independent Film Awards;
  • "Убивство священного оленя" Йоргоса Лантімоса з Ніколь Кідман і Коліном Фареллом у головних ролях. Приз Каннського кінофестивалю за найкращий сценарій;
  • "Тебе ніколи тут не було" Лінн Ремсі з Хоакіном Феніксом у головній ролі. Приз Канн-2017 за найкращу чоловічу роль.

Окрім того, на фестивалі покажуть підбірку найкращих британських короткометражних фільмів - номінованих на премію Британської кіноакадемії в 2017 році.

Фото: Артхаус Трафік

На кінофестивалі також відбудеться тренінг для організаторів кіноклубів, який пройде 12-15 грудня в Києві. До участі запрошують активістів кіноклубного руху з усієї України. Відкриє тренінг майстер-клас Дункана Карсона - менеджера з маркетингу та комунікацій британської організації Independent Cinema Office, що займається підтримкою незалежних кінотеатрів і промо фільмів. Також пройдуть дискусії з представниками Британської ради в Україні, культурних інституцій та українських кінофестивалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram