ГоловнаКультура

Україна заборонила "Сватів" (оновлено)

Федора Добронравова внесено до "чорного списку" Мінкульту.

Україна заборонила "Сватів" (оновлено)
Федор Добронравов
Фото: http://detector.media

Міністерство культури України внесло російського актора Федора Добронравова, який знімається в серіалі "Свати" студії "Квартал 95", у так званий чорний список - перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Це веде до заборони на показ серіалу. Добронравова внесли до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці, 28 листопада, повідомляють на сайті Мінкульту.

Як нагадує "Детектор Медіа", законодавством України передбачено, що Держкіно повинно відмовити у видачі або припинити дію вже виданого державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, якщо одним з учасників фільму є фізична особа, яку включено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Раніше СБУ заборонила Федору Добронравову в'їзд в Україну на три роки. Співробітники спецслужби задокументували, що Добронравов неодноразово робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією. Актор також багато разів відвідував окупований півострів, що є порушенням законодавства України.

Художній керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому розкритикував заборону на в'їзд Добронравову.

Оновлено. Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив у фейсбуці, що ухвалено рішення про скасування державної реєстрації та визнання недійсними прокатних посвідчень на всі сезони серіалу "Свати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram