ГоловнаКультура

Кінофестиваль Docudays UA проводить новий конкурс документальних проектів

Документалістів об'єднають з активістами громадського сектору.

Кінофестиваль Docudays UA проводить новий конкурс документальних проектів
Фото: Facebook / Docudays UA

Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA спільно з Гете-інститутом в Україні оголосив про проведення нового конкурсу документальних проектів "CIVIL PITCH: фільми громадянської активності".

Як повідомляють організатори, в цьому конкурсі об'єднають зусилля громадських активістів і документалістів.

"Світова практика довела, що, об'єднавши ці зусилля, можна створити фільми, які стануть каталізаторами глибоких змін у суспільстві", - йдеться в описі проекту.

Учасники конкурсу пройдуть два тренінги протягом березня, де об'єднаються в команди і будуть вчитися пітчингувати свої проекти і створювати за допомогою фільмів ефективні кампанії для позитивних змін у суспільстві. У фіналі конкурсу вони зустрінуться з професіоналами європейської кіноіндустрії і отримають консультації щодо своїх проектів.

Фінальний етап конкурсу - пітчинг, в результаті яких автори кращих проектів отримають грошові призи на виробництво фільмів.

"Ми відкриваємо новий для України формат. Ми знаємо, що громадський сектор знає неймовірні історії і має доступ до унікальної інформації, - говорить координаторка конкурсу Дарина Бассель. - Тим часом документалісти - саме ті люди, які можуть створити із цих історій яскраве кіно, провокуючи наше суспільство до змін".

Дедлайн подання заявок - 1 лютого 2018 року. Деталі та умови конкурсу - на сайті Docudays UA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram