ГоловнаБлогиБлог Юрія Солов'я

Урядова пенсійна реформа не пройде через парламент без введення накопичувальної системи

Ознайомившись з концепцією урядової пенсійної реформи, хочу акцентувати, що запропоновані зміни стосуються лише солідарної пенсійної системи і мають на меті перерозподіл тих додаткових надходжень, які отримав Пенсійний фонд в результаті збільшення мінімальної заробітної плати.

Фото: Владислав Мусиенко

В представленому проекті пропонується відновити однакове пенсійне забезпечення людей з однаковим стажем та однаковою заробітною платою. Але ці зміни повноцінною реформою назвати не можна.

Вагомий недолік урядового проекту пенсійної реформи - зберігається монополія держави на встановлення розміру пенсій та віку, з якого людина може отримувати пенсію. Отже, майбутнє людини, яка виходить на пенсію, знову залишається в руках "царя", який в зручний момент зможе "гратися" підвищенням пенсій, прикриваючись красивою обгорткою під назвою «пенсійна реформа».

Переконаний, повноцінною пенсійна реформа буде лише за умов запровадження обов'язкової накопичувальної пенсійної системи. Це система, при якій кожен працюючий отримає можливість самостійно формувати розмір своєї пенсії, коли, крім відрахувань до Пенсійного фонду, людина ще зможе перераховувати кошти на персональний накопичувальний рахунок і таким чином формувати розмір своїх пенсійних виплат.

В рамках повного циклу публічної політики, разом з групою народних депутатів, представників коаліції, підготували проект Закону щодо впровадження з 2018 року обов'язкової накопичувальної пенсійної системи. Впевнений, що тільки в пакеті з цим Законом, пенсійна реформа буде ефективною.

Юрій Соловей Юрій Соловей , Народний депутат України, група партії "УДАР", фракція БПП
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram