ГоловнаБлогиБлог Сергія Міщенко

3 голоси, які вирішили долю українських пенсіонерів

Вчора в парламенті не вистачило лише 3 голоси, щоб скасувати репресивну, по відношенню до літніх людей – пенсійну реформу. Хоча реформою це назвати язик не повертається. Вона, як і все, що терміново потрібно владі приймається і робиться «за скороченою процедурою». Процедури скорочені, але їхні наслідки довгі, болісні і репресивні по відношенню до людей.

Фото: www.segodnya.ua

Ми отримали так звану пенсійну реформу, бо з протягнутою рукою йшли до Міжнародного валютного фонду. Реформу ніби то прийняли. Літні люди почали отримувати більшу пенсію? Ні. Наповнився пенсійний фонд? Ні. До того часу його дефіцит тільки зростає. А гроші від МВФ отримали і відразу ж.

Державне управління справами закупило малину по 672 гривні, закупило черешню по 400 гривень, елітне шампанське "Мадам Кліко" закупило, червону, чорну ікру закупило. І не для пенсіонерів.

Вчора в опозиції був реальний шанс повернути справедливість для пенсіонерів. Не повернули, не відмінили пенсійну реформу.

Провладна фракція знайшла компроміс з власною совістю. Правда вони ніколи його не знайдуть з населенням України. І не можуть знайти, бо вони керуються партійними інтересами, інтересами власних кишень, преференцій, доброго життя, чим завгодно, але не інтересами виборців.

А от в опозиції, однією з основних обіцянок було відмінити так звану пенсійну реформу. Дивлячись на результати голосування – опозиція сьогодні прос…пала свою обіцянку. Відміна пенсійної реформи не добрала лише 3 голоси.

А з опозиційних фракцій, без поважних причин за неї не проголосували: з фракції «Батьківщина» - М.Катеринчук – відсутній, Ю.Одарченко – відсутній, О.Дубовой – відсутній, А. Шевченко – відсутній. І, увага, двоє депутатів Я.Федорчук і Д.Дзендзерський – не голосували.

З фракції «Удар» не голосували: І.Геращенко – відсутня, В.Курєнной – відсутній, М.Паламарчук – відсутній, Н.Агафонова – відсутня, С.Куніцин – відсутній, В.Пинзеник – відсутній.

Виникає питання до так званих лідерів цих опозиційних фракцій. Якщо вони не можуть організувати голосування своїх депутатів по принципових, чи можуть вони називатися лідерами опозиції і як вони далі збираються воювати з владою?

Виходить, що опозиція бореться на словах. Так здали київські вибори, так борються за свободу Юлії Тимошенко, вже неодноразово опозиційні фракції не давали стовідсотково голосів за декриміналізацію. Побачимо, як будуть голосувати опозиціонери за законопроект про скасування кримінальної статті, за якою, виключно за політичну діяльність, була засуджена Юлія Тимошенко.

Сергій Міщенко Сергій Міщенко , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram