ГоловнаБлогиБлог Сергія Бондара

Прокуратура намагається повернути Дениса Поліщука за грати

Завтра прокуратура знову спробує посадити Дениса Поліщука за грати. Прокуратура оскаржує заставу як міру запобіжного заходу. Суд поспіхом призначили на 14.30 на четвер, 25 червня, тобто на завтра.

Фото: Александр Рудоманов
Розглядати справу буде сумнозвісний Апеляційний суд Києва на Солом'янській площі, 2а. Цікавий крок. Невже вони намагатимуться повторно затримувати Поліщука - героя війни, який півроку провоював на Сході командиром взводу родзвідників? І як це виглядатиме? Чи будуть по ньому стріляти на ураження при затриманні, як це зробили з іншим підозрюваним по цій свавільній справі - Андрієм Медведько? Чи знову перегортатимуть догори дном та грабуватимуть помешкання "підозрюваного" та його оточення?

Нагадаю, що Денис Поліщук, один з незаконно підозрюваних по справі вбивства Бузини, буквально вчора вийшов на волю під заставу у п'ять мільйонів гривень, внесену Олексієм Тамразовим, засновником видання "Інсайдер" на анонімних умовах. Але заставодавцю не вдалось уникнути публічності. Зрозуміло, що меценат, котрий здатен надати благодійну допомогу в такому колосальному розмірі, потенційно може мати неоднозначну біографію. Але людину характеризують дії, а не вкиди представників урядової партії.

Хочу додатково пояснити, чим є застава. Це міра запобіжного заходу у вигляді внесення коштів у чорну діру. Тобто без жодних гарантій їх повернення навіть при подальшому закритті кримінальної справи. Особисто маю такий прикрий досвід. У 2013 році я був затриманий за підозрою у побитті п'яти тітушок на опозиційному марші "Вставай, Україно". Вийшов під заставу у розмірі 17200 гривень. Справа закрита. Заставу не повертають вже близько двох років, незважаючи на жодні вимоги. (До речі, якщо у когось є можливість допомогти з цією процедурою, буду вдячний). У цьому контексті варто розуміти, наскільки заставодавець має бути переконаний у невинуватості затриманих, щоб жертвувати такі значні кошти. Застава за Поліщука майже в сотню разів більша за заставу, визначену за головного сепаратиста Єфрємова.

Розрахунок був на те, що такі кошти неможливо буде оперативно зібрати. Але це сталося. Сталося несподівано для нас та самих слідчих.

Тепер вони намагатимуться відіграти ситуацію назад

Сергій Бондар Сергій Бондар , Активіст націоналістичної формації С14, волонтер
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram