Лідер ПДМШ отримав найбільшу підтримку глядачів "Нових лідерів"

Більш як 17 відсотків глядачів четвертого випуску телевізійного проекту "Нові лідери" підтримали в СМС-голосуванні Геннадія Друзенка, співзасновника й одного з керівників Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова, що є найкращим показником серед усіх дев'яти претендентів.

Результати голосування, яке відбулося під час ефіру передачі 25 жовтня на ICTV, були оприлюднені на сайті телешоу в п'ятницю. Ось як вони виглядають за набраними відсотками:

ГЕННАДІЙ ДРУЗЕНКО – 17.43%

МАКСИМ БОРОДІН – 15.31%

ОЛЬГА МАТЮШИНА – 14.24%

СЕРГІЙ ЗАМІДРА – 13.04%

ДЕНИС МІНІН – 11.26%

АННА ПЕТРОВА – 8.32%

ІРИНА ЗАСЛАВЕЦЬ – 7.93%

СЕРГІЙ БРЕУС – 7.82%

ОЛЕКСАНДР СЛАВСЬКИЙ – 4.65%

"Ми показали найкращий результат, – каже Геннадій Друзенко, який не відділяє себе від ПДМШ в цьому змаганні за мільйон гривень на реалізацію власного проекту. – Але колеги дихають у потилицю. Надалі конкуренція обіцяє бути ще запеклішою. Розслаблятись не можна в жодному разі".

У четвертому випуску програми аналізували відповіді претендентів під час їхньої перевірки на поліграфі, більше відомому як "детектор брехні". І цього разу не обійшлося без "закидів". Наприклад, новий член Відбіркового комітету Віталій Шабунін – голова громадської організації "Центр протидії корупції" – чомусь вирішив, що Друзенко буцімто не захотів розкривати інформацію про активи своєї сім'ї. Геннадію довелося кілька разів пояснювати, що така інформація в його декларації є, і він лише не хотів "ганяти" своїх батьків-пенсіонерів (причому мати – після операції) до податкової за довідкою. Невідомо, чи зрозумів пояснення лідера ПДМШ лідер боротьби з корупцією, але глядачі в Друзенка-корупціонера явно не повірили.

Була також спроба звинуватити Друзенка в тому, що він часто міняє політичні сили – це при тому, що він не є членом жодної! Насправді, як пояснив "звинувачений", він лише співпрацює з лідерами, депутатами, посадовцями, які готові допомогти ПДМШ.

***

У конкурсі "Нові лідери", переможець якого отримає 1 млн. грн., Геннадій Друзенко бере участь з проектом "Мобільна клініка для "сірої зони". Проект передбачає, що на контрольованих урядом сільських територіях поруч із лінією фронту (у межах прибл. 5 км) працюватимуть дві мобільні клініки, які забезпечуватимуть безоплатне надання базових медичних послуг місцевому населенню. Кожна така клініка включатиме два транспортні засоби ПДМШ – швидка і мінібус – з бригадою медиків. Очікується, що кожна мобільна клініка обслуговуватиме в середньому близько 30 пацієнтів на день.

Необхідність застосування підходу "мобільна клініка" обумовлена вкрай незадовільним станом медичного забезпечення на прифронтових територіях. Так, за даними проведеного в липні 2017 р. дослідження (REACH 2017 Area Based Assessment, GCA, 5 km within the line of contact), дві третини закладів охорони здоров'я (54 з 81) у 27 містах і 73 селах у 500-кілометровій смужці вздовж лінії зіткнення зазнали пошкоджень. Багато з цих закладів стикаються з перебоями в постачанні електроенергії та води, причому не мають резервних джерел постачання.

З детальною концепцією проекту "Мобільна клініка" (англійською мовою) можна ознайомитися на сайті ПДМШ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram