ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Ми ініціюємо референдум про заборону продажу землі

Я є противником нового закону про референдум, відповідно до якого шляхом референдуму можна вирішити будь-яке питання, адже це створює загрозу узурпації влади.

Фото: Предоставлено Олегом Ляшко

Згадаймо всенародні референдуми Гітлера, завдяки яким він перетворився на фюрера. Та оскільки закон вже є і "найсправедливіший" Конституційний суд України його не скасує, ми пропонуємо використати зброю регіоналів проти них самих - через референдуми скасуємо їхні антинародні закони. І починати треба із референдуму про заборону продажу землі.

Незважаючи на те, що нещодавно Верховна Рада проголосувала за мораторій на продаж землі до 2015 року, загрозу земельного дерибану не усунуто. Тому що мораторій діє до набуття чинності закону "Про ринок земель". Тобто влада не відмовляється від планів продати українську землю, і цей продаж може розпочатися раніше 2015 року. Тому Радикальна партія не за продовження мораторію - ми проти продажу землі взагалі! Бо пропонуючи продавати землю, ті, хто сьогодні при владі, метикують лише про те, як набити мільярдами дармових доларів власні кишені. Тим часом мільйони українських селян і їхніх дітей підуть по світу з протягнутою рукою.

Ініційований Радикальною партією референдум об'єднає всю Україну. Адже від Львова до Луганська, від Чернігова до Криму - всі проти затії регіоналів продавати землю. По-друге, продаж землі - це державна зрада. І депутати, які за це голосували, рано чи пізно мають нести за це відповідальність. Заборона продажу землі через референдум - можливість наблизити час відплати. По-третє, продаж землі, якщо влада, не приведи Господь, зможе його реалізувати - це катастрофа для вітчизняної економіки. Обезземелення селян перетворить їх на кріпаків.

Коли парламент голосував за продаж землі, я всіма силами боровся проти цього, але один не зміг протидіяти цьому злочину регіоналів. Більше того, я зареєстрував у Верховній Раді альтернативний законопроект про заборону продажу землі і пропонував оброблювати землі сільгосппризначення на умовах оренди.

Земельний дерибан, який сьогодні планують ці ненажери заради власного збагачення, може призвести до того, що Україна зникне з геополітичної карти світу. Треба брати приклад з Ізраїлю, 95% землі якого належить державі, бо вони розуміють її стратегічне значення. 60% цієї землі - не чорнозем, а пісок, на якому вони тричі на рік збирають врожаї, а ми давимось єгипетською картоплею і китайською гречкою, маючи таку славетну землю. Що ж у нас лишиться, якщо країна продасть землю? Що держиморди-регіонали будуть продавати далі?! Людей?!!!

Тому лише на референдумі, через пряме волевиявлення громадян України ми раз і назавжди закриємо питання про продаж нашої землі.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram