ГоловнаКиїв

Працівників Голосіївського ТЦК Києва і цивільних викрили на продажі ухилянтам зняття з обліку: знайшли понад млн доларів

За попередніми даними, вони встигли "допомогти" тисячам ухилянтів. 

Працівників Голосіївського ТЦК Києва і цивільних викрили на продажі ухилянтам зняття з обліку: знайшли понад млн доларів
Працівників Голосіївського РТЦК викрили на схемі сприяння ухилянтам
Фото: ДБР у Telegram

Працівників Голосіївського районного територіального центру комплектації Києва підозрюють у сприянні ухиленню від мобілізації. За даними Офісу генпрокурора і ДБР, до схеми причетні троє службовців, колишній голова військово-лікарської комісії та двоє цивільних. Ексголова ВЛК вже мав підозру за аналогічні злочини, але це його не зупинило.

Залежно від скоєного, шістьом фігурантам інкримінують вимагання і отримання хабарів, а також незаконне втручання в роботу інформаційних систем (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 361 КК України). Вирішують питання про обрання запобіжних заходів.

За попередніми даними, вони встигли продати довідки тисячам осіб
Фото: Офіс генпрокурора в Telegram
За попередніми даними, вони встигли продати довідки тисячам осіб

"За даними слідства, підозрювані організували схему одержання неправомірної вигоди від чоловіків, які підлягають мобілізації. За 8,5 тис доларів США вони обіцяли допомогти з постановкою їх на облік у визначеному ТЦК та СП, видати тимчасові посвідчення та внести відповідні відомості до Єдиного реєстру військовозобов’язаних та резервістів", – повідомили в Офісі генпрокурора.

Ухилянтів шукав один з цивільних, задіяних у схемі. Він напрацьовував "клієнтську базу", збирав у них документи і передавав до ТЦК. Там їм робили документи про зняття з військового обліку. ДБР наводить інший "прейскурант", ніж ОГП: від 2 000 до 15 000 доларів. 

Фігурантів затримали під час отримання другої частини хабара в сумі $4000. Загалом же під час понад 40 одночасних обшуків у них знайшли понад 1,2 млн доларів і 45 000 євро, мобільні телефони, печатки ТЦК, військові квитки і 11 авто бізнес-класу вартістю понад 100 000 доларів кожне. За даними ДБР, працівники ТЦК допомогли ухилитися від мобілізації тисячам військовозобов'язаних. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram