ГоловнаКиїв

Прокопів написав заяву на звільнення з посади заступника голови КМДА після розслідування журналістів

За даними Bihus info, родичі і близькі до Прокопіва люди набули власності в столиці паралельно з його кар'єрою в міських органах влади. 

Прокопів написав заяву на звільнення з посади заступника голови КМДА після розслідування журналістів
Фото: eurosolidarity.org

Володимир Прокопів написав заяву на звільнення з посади заступника голови КМДА після розслідування журналістів Bihus info.

Посадовець запевнив, що "за посаду заступника голови КМДА ніколи не тримався". Він також сказав, що "готовий до перевірки" правоохоронних органів, якщо вони вбачатимуть у його діях правопорушення.

"Про причини зацікавленості мною, як голова найбільшої фракції у Київраді, розумію. Працюю далі", – прокоментував він.

Сьогодні вранці міський голова Віталій Кличко відсторонив Прокопіва від посади на період перевірки правоохоронцями і антикорупційними органами фактів, викладених у розслідуванні. Це рішення він ухвалив наступного дня після публікації журналістами другої частини розслідування про статки родичів і друзів Прокопіва. 

Що з'ясували журналісти

Перше розслідування стосувалося набуття родичами посадовця великої кількості нерухомості в столиці. Ці купівлі припали саме на період роботи Прокопіва в Київраді і КМДА. 

Друга частина розслідування стосувалася того, як двоє друзів посадовця через приватні компанії отримали у власність щонайменше шість об’єктів нерухомості, які раніше належали місту.

Володимир Прокопів: хто він

Депутат Київради 7-9 скликань, заступник голови КМДА. З 2021 є заступником Віталія Кличка з питань здійснення самоврядних повноважень. З лютого 2021 очолює фракцію "Європейської солідарності" в Київраді.

Уперше до Київради потрапив під партії Кличка УДАР – в 2014 році. Того ж року намагався потрапити до парламенту від Блоку Петра Порошенка, але не пройшов. Через рік знову обрався до Київради, але вже від Блоку Петра Порошенка. 

До політичної кар'єри в органах влади столиці Володимир Прокопів, за даними Руху ЧЕСНО, був помічником нардепа від блоку Юлії Тимошенко Коржа. З 2006 до 2019 року працював помічником нардепа Анатолія Матвієнка на платній основі, якого обирали від Блоку “Наша Україна” та Блоку Петра Порошенка. Потім працював у приватному секторі. 

У квітні 2007 року був призначений на посаду головного спеціаліста відділу оздоровлення, праці та соціальної роботи Головного управління у справах сім’ї та молоді КМДА. З 2012 до 2014 року був помічником нардепа Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram