ГоловнаКиїв

У Києві судитимуть директора фірми, на якій отримав перелом студент, що нелегально працював вантажником

Зі студентом не провели жодних інструктажів з техніки безпеки.

У Києві судитимуть директора фірми, на якій отримав перелом студент, що нелегально працював вантажником
Фото: Київська міська прокуратура

У Києві судитимуть директора фірми, на якій без оформлення працював вантажником студент, який під час роботи отримав перелом.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора одного з меблевих підприємств Києва за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, яке заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 19-річного студента одного з київських університетів без укладання з ним жодних договорів, без проведення інструктажів та без здійснення належного контролю за працівником допустили до роботи у меблевому цеху. Хлопець підпрацьовував вантажником.

Під час виконання розвантажувальних робіт мдф-плита впала йому на ногу, у зв’язку з чим працівник отримав переломи правої гомілки, що належить до тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості.

Наразі обвинувальний акт щодо директора меблевого підприємства скеровано до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі до двох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram