ГоловнаСвіт

Ізраїль надасть США фотодокази використання іранських безпілотників в Україні

Співробітники служби безпеки Ізраїлю використали для цього візуальний аналіз.

Ізраїль надасть США фотодокази використання іранських безпілотників в Україні

Президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ заявив, що надасть Сполученим Штатам Америки докази використання іранських безпілотників в Україні, повідомляє Times of Israel.

Герцоґ перебуває з візитом в США, де має зустрітися з Джозефом Байденом.

За словами ізраїльського президента, топ темою зустрічі стане іранська загроза, яка, як наголосив Герцоґ, "дестабілізує не лише Близький Схід, а й увесь світ".

Очільник Ізраїлю має поділитися фотодоказами, які свідчать, що Росія використовує передові іранські безпілотники у своїх атаках на Україну.

Для цього співробітники служби безпеки Ізраїлю використали візуальний аналіз, щоб визначити, що фрагменти безпілотників, які використовуються в Україні, такі ж, як ті, що розроблені в Ірані.

На фотографіях, якими Герцоґ має поділитися з офіційними особами США, зображений іранський Shahed-136, який запущено під час навчань в Ірані в грудні 2021 року, і такий же "шахед", збитий в Україні.

Фотодокази доводять, що безпілотники мають багато однакових характеристик, включаючи їхню структуру, розміри та нумерацію.

В Офісі глави Ізраїлю також заявили, що хоч Іран і спробував приховати походження дронів, додавши російський напис, та очевидно, що частини безпілотників - таки іранського походження.

Нагадаємо, нещодавно Іран вчергове відкинув звинувачення щодо постачання озброєння Росії та заявив про готовність до переговорів з Україною.

Тим часом у США  заявили, що країна може надсилати до Росії нові партії дронів-камікадзе, щоб допомогти її військам, яким бракує техніки. А за інформацією білоруського підпілля, іранські інструктори координували з Білорусі запуск "Shahed-136" по Київщині та північних і західних областях України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram