ГоловнаСвіт

Азербайджан та Вірменія обмінялися тілами військових, які загинули поблизу Шуші

Зокрема, Азербайджану передали тіла шести військових.

Азербайджан та Вірменія обмінялися тілами військових, які загинули поблизу Шуші
Фото: slovoidilo.ua

Азербайджан та Вірменія обмінялися тілами кількох військовослужбовців, які загинули під час боїв поблизу міста Шуша.

Про це повідомило Міноборони Азербайджану.

“За посередництва та участі російських миротворчих сил, дислокованих в нагірно-карабахському регіоні Азербайджанської Республіки, забрали тіла кількох військовослужбовців, які загинули на полі бою навколо міста Шуша”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, Азербайджану передали тіла шести військових.

Нагадаємо, мешканці районів поблизу Нагірного Карабаху, які незабаром повинні перейти під контроль Азербайджану, залишають територію і спалюють свої будинки.

10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив про підписання заяви з президентами Росії і Азербайджану Володимиром Путіним і Ільхамом Алієвим про припинення війни в Нагірному Карабасі. Угода набирає чинності з 01:00 10 листопада та передбачає передачу під контроль від Вірменії Азербайджану Кельбаджарського, Агдамського, Лачинського районів і територій в Газаському районі. 

Домовленості, зокрема, передбачають розміщення російських військових-миротворців уздовж лінії зіткнення протягом п'яти років з автоматичним подовженням на аналогічні терміни.

У Вірменії на тлі цієї заяви спалахнули масштабні протести, люди захопили будівлю парламенту та напали на його голову. Вони вимагали сказати, де перебуває прем'єр-міністр Нікол Пашинян.

Уже вдень 10 листопада стало відомо, що РФ почала відправляти підрозділи 15-ї мотострілецької бригади Центрального воєнного округу в Нагірний Карабах. 20 літаків військово-транспортної авіації Росії Іл-76 прибули до Вірменії. Вони доставили в країну понад 400 військових, бронетранспортери, бронеавтомобілі та засоби зв'язку.

Україна вважає війну в Нагірному Карабасі завершеною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram