ГоловнаСвіт

Тихановська оголосила себе єдиним лідером Білорусі

"Насправді сьогодні Лукашенко просто пішов на пенсію".

Тихановська оголосила себе єдиним лідером Білорусі
Світлана Тихановська
Фото: Скріншот відео

Опозиціонерка Світлана Тихановська прокоментувала таємну інавгурацію Олександра Лукашенка і оголосила себе "єдиним лідером, який обраний білоруським народом".

Звернення Тихановської оприлюднила її пресслужба в Telegram.

"Сьогодні потай від народу Лукашенко спробував провести інавгурацію. Ми всі розуміємо, що відбувається. Ця спроба визнати себе легітимним призвела лише до того, що попередні повноваження закінчені, а новий мандат народ йому не видав. Ця так звана інавгурація, звичайно, фарс. Насправді сьогодні Лукашенко просто пішов на пенсію", - заявила вона.

Тихановська зазначила, що накази Лукашенка силовим структурам більше нелегітимні і не підлягають виконанню.

"Я, Світлана Тихановска, є єдиним лідером, який обраний білоруським народом. І наше завдання зараз - разом побудувати нову Білорусь", - заявила опозиціонерка.

Вона також додала, що Європа підтримує білоруський народ у вимозі припинити насильство, звільнити політв'язнів і провести нові вибори.

"Вони готові надати реальну допомогу - існують серйозні інвестиційні пакети, які передбачені для Білорусі після перемоги демократії. І разом ми переможемо", - наголосила Тихановська.

Нагадаємо, Лукашенко сьогодні офіційно пройшов інавгурацію попри невизнання результатів виборів президента країнами ЄС і США. Координаційна рада опозиції Білорусії закликала провести безстрокову акцію непокори.

Після інавгурації Лукашенка почалися масові акції, є затримані.

Глава МЗС Литви назвав таємну інавгурацію Лукашенка "фарсом".

Міністерство закордонних справ України проведе додаткові наради та консультації, щоб визначити позицію стосовно оцінки інавгурації та політичного статусу Олександра Лукашенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram