ГоловнаСвіт

У РФ радника голови "Роскосмосу" підозрюють у держзраді

Івана Сафронова звинувачують у роботі на користь НАТО.

У РФ радника голови "Роскосмосу" підозрюють у держзраді
Фото: russki.lu

У Москві співробітники Федеральної служби безпеки затримали радника голови державної корпорації "Роскосмос" Івана Сафронова.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За їхніми даними, Сафронова підозрюють у державній зраді. У держкорпорації, у свою чергу, повідомили, що затримання Сафронова не стосується його поточної роботи в "Роскосмосі".

Пізніше у ФСБ заявили, що Сафронов, "виконуючи завдання однієї зі спецслужб НАТО, збирав і передавав відомості про військово-технічне співробітництво".

30-річний Іван Сафронов - колишній співробітник російських газет "Коммерсант" і "Ведомости". Працюючи у ЗМІ, він висвітлював діяльність оборонно-промислового комплексу, космічної промисловості, а також питання військового та військово-технічного співробітництва. У травні Сафронов став радником з питань інформаційної політики гендиректора "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна.

Нагадаємо, у травні "Роскосмос" звинуватив президента США Дональда Трампа "в агресивних планах захопити планети".

Цього ж місяця Рахункова палата Росії виявила за 2018 рік порушень у космічній галузі країни на 50 млрд рублів. Це на понад 730 мільярдів менше, ніж рік перед тим. Однак у Раді Федерації заявили, що настільки великий розрив пов'язаний "зі змінами в регулюванні й оцінці порушень".

У серпні 2018 року на Міжнародній космічній станції виявили витік повітря. Екіпаж встановив, що його причиною стала мікротріщина у відсіку космічного корабля "Союз МС-09". Спочатку причиною появи тріщини називали влучення метеорита.

Але пізніше з'ясувалось, що співробітник, який допустив недбалість, швидше за все, усвідомив помилку і заклеїв тріщину клеєм, тому її не побачили під час перевірки космічного корабля перед запуском. Однак спеціальна комісія "Роскосмосу" після перевірки заявила, що отвір могли "спеціально зробити американці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram