ГоловнаСвіт

КНДР заявила про стратегічне випробовування на полігоні, який обіцяла закрити

Демонтаж ракетного полігону в Сохе почали після зустрічі Трампа і Кіма в 2018 році.

КНДР заявила про стратегічне випробовування на полігоні, який обіцяла закрити
Фото: rodong.rep.kp

Пхеньян в неділю повідомив про проведення на космодромі Сохе "дуже важливого випробування", що надасть ключовий вплив на стратегічне положення країни. Про це пише агентство Reuters.

Випробування пройшли в суботу вдень, про їх результат доповіли в Центральний комітет правлячої Робочої партії КНДР.

Північнокорейське агентство ЦТАК відзначає, що результати тесту нададуть "важливий вплив на зміну стратегічної позиції [Північної Кореї] в найближчому майбутньому".

Про які випробуваннях йдеться, в повідомленні не сказано.

АР пише, що супутникові зображення свідчать на користь версії, що Північна Корея, можливо, готується відновити випробування двигунів, використовуваних для приведення в дію супутникових пускових установок на майданчику космодрому.

Повідомлення про випробування надійшли після того, як представник КНДР в ООН Кім Сонг заявив, що денуклеаризація більше не є предметом переговорів зі Сполученими Штатами.

Нагадаємо, в липні 2018 року КНДР почала демонтаж ракетного полігону в Сохе. Про цей крок на шляху до денуклеаризації домовилися під час історичної зустрічі Дональда Трампа і Кім Чен Ина в Сінгапурі. На саміті підписали спільний документ, який зобов'язує КНДР до "повної денуклеаризації Корейського півострова. США у відповідь зобов'язалися надати Північній Кореї гарантії безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram