ГоловнаСвіт

Турецький дрон Akıncı з українськими двигунами здійснив перший політ

Випробування проводилися в районі аеродрому Чорлу на північному заході Туреччини.

Новітній турецький ударний безпілотник Akıncı з двома українськими гвинтовими двигунами 6 грудня здійснив перший політ.

Про це йдеться на сайті турецького виробника Baykar. 

Повітряні випробування проводилися в районі аеродрому Чорлу на північному заході Туреччини. Перший політ тривав 16 хвилин і пройшов успішно.

Турецький безпілотник може нести майже півтори тонни корисного навантаження: 900 кг на зовнішніх підвісках і 450 кг усередині фюзеляжу. Він здатний підніматися на висоту 12 кілометрів і перебувати в повітрі протягом 24 годин.

Розмах крила становить 20 метрів.  

Фото: baykardefence.com

Фото: baykardefence.com

Нагадаємо, у серпні 2019 року стало відомо, що компанія "Укрспецекспорт", яка входить до складу "Укроборонпрому", і турецький виробник безпілотників Baykar Defence створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї аерокосмічних технологій.

Одним з перших проєктів спільного підприємства мала стати розробка безпілотного літального апарату нового покоління. Цей дрон зможе вести розвідку з великих висот, годинами перебувати в повітрі, розвивати значну крейсерську швидкість і завдавати ударів широким спектром високоточного озброєння.

Навесні 2019 року Туреччина поставила в Україну безпілотники Bayraktar TB2.

Bayraktar TB2 може нести керовані протитанкові ракети й авіаційні бомби. Він оснащений двигуном внутрішнього згоряння Rotax 912, корпус виконано з композитних матеріалів і оснащено системою автоматичного зльоту й посадки.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram