ГоловнаСвіт

У Мінську протестують проти інтеграції з Росією

Люди стали в "живий ланцюг".

У Мінську протестують проти інтеграції з Росією
Фото: https://news.tut.by/

У Мінську в суботу, 7 грудня, почалися акції протесту проти інтеграції з Росією. Про це повідомляє місцеве видання Новости.tut.by.

"Близько двохсот осіб, переважно молодь, стали живим ланцюгом уздовж проспекту зі сторони Нацбанку. Уздовж всієї Жовтневої площі на протилежному боці дороги теж вишикувався "живий ланцюг". У ньому багато людей з маленькими дітьми, колясками, кілька людей з біло-червоно-білими прапорами", - йдеться в повідомленні.

Акції не узгоджені з міською владою. Міліція в мегафон попереджає про незаконність демонстрацій і "переконливо просить розійтися". Натовп відповідає на це криками "Живе Білорусь".

За даними позбавленого реєстрації правозахисного центру "Вясна", в піковий момент на Жовтневій площі зібралися до 730 осіб. Організатор однієї з акцій, Павло Северинець, заявив, що протестувальники залишаться на площі до ночі.

Фото: https://news.tut.by/

Фото: https://news.tut.by/

Нагадаємо, наприкінці листопада президент РФ Володимир Путін і Лукашенко домовилися створити єдині парламент і уряд. Повідомлялося, що планована Союзна держава - це наддержавне об'єднання РФ і Білорусі з організацією єдиного політичного, економічного, військового, митного, валютного, юридичного, гуманітарного та культурного просторів.

Пізніше Лукашенко заявив, що ніхто не збирається здавати незалежність і суверенітет країни, "навіть - братній Росії".

Раніше агентство "Bloomberg" писало, що Путін шукає шляхи для забезпечення свого подальшого впливу шляхом створення більш тісного союзу з Білоруссю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram