ГоловнаСвіт

Німеччина оприлюднила розклад нормандської зустрічі

Перед засіданням Меркель проведе двосторонні зустрічі із Зеленським і з Путіним.

Німеччина оприлюднила розклад нормандської зустрічі
Фото: EPA/UPG

Зустріч лідерів країн нормандської четвірки (Франції, Німеччини, України та Росії) 9 грудня в Парижі розпочнеться о 16 годині за місцевим часом (17:00 за Києвом).

Про це повідомила представниця уряду ФРН Ульріке Деммер, передає "Укрінформ".

"Робоче засідання в чотиристоронньому форматі має розпочатися о 16:00 (за Парижем, - ред.). Спільна конференція запланована на 19:00", - розповіла Деммер.

Вона зазначила, що перед засіданням канцлерка Ангела Меркель проведе двосторонні зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським і російським лідером Володимиром Путіним.

"О 15:00 (за паризьким часом, - ред.) канцлерка проведе коротку двосторонню зустріч один на один з президентом Путіним. О 15:30 - із Зеленським", - сказала представниця німецького уряду.

За її словами, в Берліні сподіваються, що результатом першого за три роки саміту стане "новий імпульс у мирному процесі та узгодження нових кроків". Деммер зазначила, що з жовтня 2016 року, коли відбувся попередній саміт, не вдалося просунутися в питанні мирного процесу. Але 2019 року, за її словами, "з'явилася нова динаміка" і вдалося зробити конкретні кроки.

Нагадаємо, 9 грудня в Парижі відбудеться зустріч лідерів нормандської четвірки. Згідно з опитуваннями соціологічної групи "Рейтинг", замороження конфлікту є серед українців найпопулярнішим варіантом вирішення проблеми на Донбасі. У жовтні на пресконференції президент Зеленський підтвердив, що конфлікт на Донбасі можуть заморозити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram