ГоловнаСвіт

Ексдержсекретар США Керрі підтримав кандидатуру Байдена на виборах президента

Керрі відзначив багатий зовнішньополітичний досвід колишнього віцепрезидента.

Ексдержсекретар США Керрі підтримав кандидатуру Байдена на виборах президента
Фото: EPA/UPG

Колишній держсекретар США Джон Керрі, який балотувався в президенти 2004 року, вирішив підтримати кандидатуру Джо Байдена, підкріпивши аргумент про те, що багатий досвід цього політика в міжнародних справах повинен стати вирішальним фактором для виборців у 2020 році.

"Я ніколи не бачив, щоб світ дужче потребував людини, яка з першого дня зможе взятися до вкрай складної справи - відновлення миру, вщент розколотого Дональдом Трампом", - цитує заяву Керрі Голос Америки.

Тим часом передвиборний штаб Байдена продовжує звертати увагу на непослідовну поведінку президента Трампа як головнокомандувача і голови держави. У середу штаб Байдена запустив в Інтернеті рекламу, використавши відеоролик, в якому інші світові лідери висміюють Трампа під час прийому в Букінгемському палаці.

"Наступному президенту дістанеться світ у стані повного безладу", - сказав у четвер Байден, нагадавши, що він має багаторічний зовнішньополітичний досвід завдяки шести термінам у Сенаті і двом на посаді віцепрезидента.

Президентські вибори в США заплановано на 3 листопада 2020 року.

Джозеф Байден є основним конкурентом чинного президента США Дональда Трампа на майбутніх виборах.

Політичний скандал у зв'язку з телефонною розмовою Трампа і президента України Володимира Зеленського 25 липня став приводом для початку розслідування щодо імпічменту Трампа. Протягом бесіди Трамп намагався змусити Київ почати розслідування проти його потенційного суперника на президентських виборах у листопаді 2020 року Джозефа Байдена, а також його сина Хантера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram