ГоловнаСвіт

На гірськолижному курорті в Польщі через вибух газу загинули вісім осіб

Пошкоджено сусідні будинки, також без газу залишилася західна частина міста Щирк.

На гірськолижному курорті в Польщі через вибух газу загинули вісім осіб
Фото: zaxid.net

У польському курортному місті Щирк, у Сілезькому воєводстві, увечері 4 грудня сталася вибух у триповерховому житловому будинку. У результаті загинули вісім осіб - четверо дорослих і четверо дітей - їх дістали з-під завалів у четвер, 5 грудня.

Про це повідомляє RMF24.

Тіла дитини і дорослої жінки рятувальники знайшли вночі, ще трьох дорослих і однієї дитини - вранці, а вдень - тіла ще двох дітей. Усього в будинку перебувало восьмеро осіб, всі вони загинули. Ще один мешканець на момент вибуху був поза межами будинку. Імовірно, загиблі - члени двох сімей.

Причиною став вибух через витік газу. Будинок зруйновано повністю. На місці події працюють близько сотні рятувальників, а також поліцейські і медики. При цьому рятувальники розбирають завали вручну, без важкої техніки, оскільки під завалами ще можуть перебувати люди.

Звук вибуху був чутний за декілька кілометрів від місця трагедії. Через нього також пошкоджено сусідні будинки, без газу залишилася західна частина міста.

Фото: rmf24.pl

Щирк - великий гірськолижний центр із загальною довжиною трас 40-80 км. Розташований у Сілезьких Бескидах, приблизно за 70 км від Кракова і Катовіце.

У Щирку проживає понад 5,7 тис. осіб. Щирк отримав статус міста лише 1973 року.

Нагадаємо, влітку в місті Битом на півдні Польщі в житловому будинку вибухнув газовий балон. У результаті загинули три людини, ще чотири постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram