ГоловнаСуспільствоЖиття

Польща відновлює видачу дозволів українським перевізникам

Отримати їх можна буде в 7 пунктах видачі.

Польща відновлює видачу дозволів українським перевізникам
Фото: Макс Требухов

Польща з 2 грудня відновлює видачу дозволів українським вантажним перевізникам. Оформити їх можна на 7 пунктах видачі.

Як повідомили на сайті Міністерства інфраструктури України, заплановано видати 10 000 дозволів.

"З 11:00 2 грудня розпочнеться оформлення та видача 10 000 дозволів Республіки Польща згідно з попереднім обміном дозволами 2020 року, які чинні до оформлення з грудня 2019 року", - уточнили в міністерстві.

Графік видачі дозволів для українських вантажівок
Фото: kmu.gov.ua
Графік видачі дозволів для українських вантажівок

Зазначають, що отримати дозвіл від Польщі можуть автомобілі, які відповідають екологічним параметрам Євро-3 і вище для універсальних дозволів, Євро-4 і вище - для транзитних, а також важать не більш ніж 10 тонн.

Нагадаємо, 2019-го Польща до 160 000 знизила кількість дозволів на транзит чи ввезення українського вантажу. Це на 100 000 менше, ніж у 2018 році.

Через дефіцит дозволів від Польщі на кордоні двох країн утворювалися кілометрові черги з вантажних авто. Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявляв, що така ситуація для українських перевізників була створена штучно польською стороною. Українські водії виходили під Кабін з мітингом через відмову на в'їзд у Польщу.

Наприкінці жовтня Польща погодилася надати додаткові 5000 дозволів і ще 10 000 дозволів на 2020 рік із правом їх використання цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram