ГоловнаПолітика

Політики Литви і Польщі нагадали Apple про те, що Крим - це Україна

Політики висловили корпорації своє розчарування.

Політики Литви і Польщі нагадали Apple про те, що Крим - це Україна
Фото: EPA/UPG

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марчин Пшедач, а також міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус висловили компанії Apple своє розчарування через позначення на картах Криму як російської території і нагадали, що Крим - це Україна. Про це вони заявили у своїх соціальних мережах.

"Дозвольте мені приєднатися до України, висловлюючи розчарування діями Apple. А саме недавнім позначенням Криму як частини Росії. Нагадаю один очевидний факт: це не так. Сором вам, Apple!" - зазначив Пшедач у своєму твітері.

Голова литовського МЗС закликав Apple прибрати це "невігластво", оскільки Крим є окупованою українською територією.

"Ми закликаємо Apple прибрати цю невігластво, оскільки статус Криму не змінився: він усе ще окупований Росією, але це частина України", - підкреслив політик у твітері.

Нагадаємо, Apple на вимогу РФ почала показувати на карті Крим як російську територію. Користувачі Apple можуть побачити Крим російським, тільки коли перебувають на території РФ.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко порівняв політичну помилку Apple з крадіжкою чужих ідей, а також зазначив, що міжнародна політика - не сильна сторона компанії.

У березні 2014 року окупанти українського Криму провели так званий "референдум" про статус півострова. Після цього президент РФ Володимир Путін заявив, що Крим включено до складу РФ. Світова спільнота визнала це окупацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram