ГоловнаСвіт

Джонсон, Меркель, Макрон і Ердоган обговорили Сирію

Нова зустріч в такому форматі пройде в лютому.

Джонсон, Меркель, Макрон і Ердоган обговорили Сирію
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр Великобританії Борис Джонсон і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган обговорили ситуацію в Сирії.

Зустріч відбулася у вівторок, 3 грудня, "на полях" саміту НАТО в Лондоні, передає Інтерфакс-Україна.

"Здебільшого, мова йшла про Сирію. Ми згодні в тому, що боротьба проти "Ісламської держави" має бути продовжена і завершена", - сказала журналістам за підсумками зустрічі канцлер Німеччини Ангела Меркель.

За її словами, сторони планують залишатися в контакті щодо цього питання.

Сторони, зазначила канцлер, підтримують політичний процес врегулювання через Конституційний комітет.

Крім цього, учасники зустрічі обговорили ситуацію в Лівії.

"Ми домовилися і далі працювати в цьому форматі наразі на рівні радників. У лютому наступного року ми знову зустрінемося в цьому форматі", - вказала Меркель.

Нагадаємо, 26 листопада Ердоган заявив про продовження військової операції в Сирії до досягнення "поставлених цілей". Раніше президент Туреччини говорив про те, що наступальна операція завершиться тільки в тому випадку, "якщо курдські терористи складуть зброю і покинуть прикордонну територію".

Світове співтовариство різко критикує дії Туреччини в Сирії і закликає припинити операцію. В Євросоюзі і США угруповання YPG також визнане терористичним, але очолюване ним об'єднання "Демократичні сили Сирії" (SDF) є важливим союзником Вашингтона в боротьбі з бойовиками "Ісламської держави".

За даними ООН, через турецьку операцію в Сирії 130 тис. людей стали біженцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram