ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що Росія запропонувала укласти договір про ядерну зброю

За його словами, це сталося декілька тижнів тому.

Трамп заявив, що Росія запропонувала укласти договір про ядерну зброю
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що Росія хоче укласти договір про контроль над озброєнням і ядерною зброєю. Про це він повідомив на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, передає U.S.News.

"Я повинен сказати, Росія хоче укласти договір про контроль над озброєнням. Росія захотіла укласти його нещодавно, приблизно два тижні тому. РФ дуже хоче договір про контроль над озброєнням і ядерною зброєю", - заявив президент США.

Він підкреслив, що до цієї угоди Штати хотіли б залучити і Китай.

Нинішня угода між США і Росією про стримування і обмеження стратегічних наступальних озброєнь СНО-3 - остання чинна ядерна угодар між Росією і США - закінчується на початку 2021 року.

У серпні 2019 року втратив чинність Договір про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД), підписаний у 1987 році.

Нагадаємо, напередодні саміту НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Альянс вбачає в діях Росії стратегічний виклик. Він пояснив, що РФ активно інвестує в нові сучасні військові потужності, включаючи ядерні сили, і порушує головну для контролю над зброєю угоду - Договір про ракети малої і середньої дальності.

Про те, що відбувається в Лондоні на зустрічі голів країн Альянсу, можна прочитати в матеріалі LB.ua "Лондонська зустріч лідеров НАТО: чому не треба метушитися". 

Пропозиція від Трампа щодо контролю над озброєннями звучала ще в квітні, коли він доручив своїй адміністрації шукати нові можливості укладення угод з Росією та Китаєм щодо укладення таких угод. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram